/ veebruar 9, 2011/ Astroloogia, Inimesed & ühiskond, Kirjandus/ 0 kommentaari

"Sünnikuupäeva saladused" esikaas

Käisin eile raamatukogus, taaskord, ja laenutasin kaks astroloogiaga seonduvat teost, millest üks – “Õnne ja armastuse horoskoop” tundub jama olevat, vähemalt esialgu vaadates, mistõttu jätan selle teose vahele ja asun teise raamatu juurde, millel nimeks “Sünnikuupäeva saladused”, mis annab lugejale ülevaatlikult ja lühidalt, ent suhteliselt põhjalikult teada, missugune peaks olema inimese iseloom ja isiksus, missuguseks kujunevad inimese elukäigu teel suhted ning kuidas elus hakkama saad, missugune töö oleks täielikult sinu alluvuses ja nii edasi. Otsustasin siis enda sünnikuu – juuli, ja sünnikuupäevaga – 21, ning oma sodiaagimärgi tunnused kirja panna ja vaadelda, mida on raamatu autor – Phyllis Vega, minu tähtkuju – vähk, kohta täppi pannud ja mis on totaalselt out.
Lisan järgnevad postitused tabelitesse, et postitus ei teeks lehekülje kerimisriba liiga väikeseks, mida võib-olla ei olekski teinud, aga nii on ka tore. Lisaks saab niimoodi lehekülge kenasti kokku hoida.

Iseloom, isiksus

Vähi tähtkujus sündinute pidevalt vahelduvad tujud on seotud tähtkuju valitseva planeedi, salapärase ja muutliku Kuu faasidega. Seetõttu oled sa väga tundlik, ja kui sind solvatakse, poed sa oma kesta ning keeldud ninagi välja pistmast. Oled iseenda ja teiste tunnetega ühel lainepikkusel ning taipad, mida teised inimesed tunnevad. Kui avastad, et keegi kannatab, püüad vaistlikult ta eest hoolt kanda.
Emaduse, kodukolde ja kodu tähtkujuna on Vähk seotud perekonna, koduse elu ja turvalisusega. Kui sarnaned natukenegi enamiku selle märgi esindajatega, oled veendunud kodusistuja ning su kodu võib näida sulle ainsa kohana, kus tunned end täiesti turvalisena. Ent Kuu kingiks on kalduvus rännata ja reisilembus, seega võib sul päris palju reise ette tulla, eriti äriasjus.
Vähk kuulub nii tegelikku maailma kui ka unenägude ja alateadvuse valdusse. Vähk on vee märk (kujutlus), ent samuti kardinaalmärk (tegevus). Vähid on loomupöörased töörügajad, nende võimekusest rahaasjus räägitakse legende. Su vaibumatu turvalisuse otsing väljub

koduseinte vahelt ja ulatub töökohalegi ning on üsna tõenäoline, et oled mõlemas kohas erakordselt edukas.

Suhted

Lähedastes suhetes oled sa loominguline kallim, kellele meeldib musitada ja kallistada. Ent Vähi tähtkuju on vastuokslik, Vähke võib olla keeruline tundma õppida. Kuigi oled romantiline ja tundeline, ei kingi sa naljalt oma südant. Pigem varjad oma tundeid seni, kuni oled kindel, et neile ka vastatakse.
Kui sa leiad endale nii vajaliku armastuse ja kiindumuse, hakkad otsemaid muretsema, ega sa sellest ilma ei jää. Ebakindlusest tingituna kipub sul kujutlusvõime amokki jooksma ning sa muutud eriti armukadedaks ja omandihimuliseks.

Muud andmed:

Sodiaagimärk: Vähk
Staatus: hoolitseja
Valitsev planeet: Kuu
Sümbol: krabi
Värv: hõbedane
Metall: hõbe
Kalliskivi: kuukivi

Jah, nii mõnigi asi, isiklikult minu kui isiksuse puhul on autor üsna täpselt kirjeldanud Vähi tähtkujus sündinud iseloomu ja isiksust, ka suhete, armastuse koheapealt on tal igati õigus.
Aga tasapisi, kommenteerin ainult osasid lõike tekstist, mida vajalikuks pean, kuigi kõiki ei saagi ma kommenteerida, sest eelpool olevas tsiteeritud tekstis on juttu ka muudest asjadest, mille kohta oskavad paremini anda kommentaare astroloogid.
Aga tujudest, esmalt. Minul on tõesti vahelduvad tujud. Ühel hetkel, nii nagu enamus inimesi, on teinekord rõõmsad, teinekord nukrad, vahetevahel võib olla lagistavad nutta nii, et maa must. Ka mina olen vahelduvate tujudega, mitte tihti, aga siiski. Vahetevahel nukker, teinekord rõõmus, kolmandal korral ehk hoopiski neutraalne. Aga ma ei nuta, kuigi olen suhteliselt õrna hingega tüüp ja võin võtta südamesse nii mõndagi, mida ma ei pruugi välja näidata. Solvumise kohapealt siiski niipalju, et ma ei ole kerge solvuja. Oli aegu, kus mind oli praktiliselt võimatu solvata, mille põhjuseks võib olla kunagine, kooliaegne mitte läbisaamine enamus klassikaaslastega, kaasa arvatud üks õpetaja, kes mind silma otsaski ei sallinud ja proovis iagl võimalikul moel minust 7. klassis lahti saada, mis tal ka edukas oli. Nüüd, aastaid hiljem, on lugu enam-vähem sama, kuid olen aru saanud, et mind on võrreldes 10aasta taguse ajaga kergem solvata. Kusjuures iga kord ei solvagi solvaja poolt öeldud lause(d), vaid see kuidas seda öeldakse. Ja kui mind on korralikult solvatud, pahandatud, siis võin seda jääda tükiks ajaks nina alla hõõruma. Öeldakse küll, et ära pea pikka viha, ent see ei kehti minu kohta – ma olen pika vihaga inimene. Koduspassija, nagu raamatus kirjas, ma vist ei ole.
Usun, et nii ei saa väita, kuigi enamus oma ajast, suhteiselt tihti, veedan kodus. Eks ole põhjuseks ka see, et mul ei ole kuskile minna ega midagi. See väide on seega 50:50.
Reisilembust minul ei ole. Olen üsna kindel, et mina ei sooviks oma elu veeta terve elu reisides, sõites lennuki, laeva või autoga ühest riigist teise. Muidugi ei saa ma selles kindel olla, kuna olen oma elus väga vähe reisinud. Nendes riikides ja maades, kus käinud olen, mida on kõigest paar-kolm, ei ole tekitanud isu reisida, aga muideks, neist üks riik – Taani, natukene meeldis mulle.
Töökohapealt niipalju, et tööd mulle teha meeldib. Eriti veel siis, kui teen tööd, mis mulle meeldib. Meeldiv töö ei ole kunagi raske. Suhete koha pealt niipalju, et autor on üsna tabavalt kirjeldanud Vähi tähemärgis sündinud suhete loomisest, armastusest ja pean tõdema, et see jutt on üsna sarnane minu suhete loomisele. Ma näiteks tõesti ei kingi oma südant iga ühele. Minu südame saab omale isik, kes oskab selle välja teenida, kes oskab sinna pugeda, kuid pugemisoskusest ainuüksi ei piisa. Tunnete varjamise kohapealt on tal samuti õigus. Tavaliselt ja range reeglina ei ütle ma kunagi kellelegi, et ta mulle meeldib, aga elu jooksul on olnud mõningad erandid. Olen jaanuarikuu ühes postituses maininud, et ma ei võta naist, mina teda ei otsi. Naine peab leidma minu ja tegema ise esimesed sammud, sest ainult nii saan olla kindel, et ma ei elaks uuesti üle neid kaotusvalusid, mina juba olen üle elanud. Selle abil saab veel teada, muidugi ajapikku, kas ma meeldin neiule või ei ja kas meie vahel kunagi üldse midagi olema saab. Ja muideks, musitamine, ka suudlemine, ja kallistamine on ühed imelisemad asjad maapeal. Nendest tunnen siiani puudust. Seega – kõik pihtas-põhjas

Ja nüüd sünnikuupäeva saladus ehk missugune ma peaksin olema raamatu autori teadmiste järgi. Päevaks ja kuuks on 21. juuli.

Sel päeval sündinud on väga sõnaosavad, seetõttu saavad neist head kirjanikud, väitlejad, poliitikud ja müügimehed. Oled küll uuendusmeelne mõtlema, ent kõhkled sageli põhinumber kolme sünnipärase originaalsuse ja Vähi päikesemärgi tavapärasuse vahel. Võid varjata oma kaitsetust uljaspäisuse taha, kuid see ei kao, üksnes areneb alateadvuses edasi. Osa aega oled tundlik, kujutlusvõimeline ja intuitiivne isik, kes mõistab maailma läbi tunnete ja emotsioonide prisma. Teise osa ajast oled aga mõistlik ja ratsionaalne olevus ning elad sõnade ja mõtete vaimses sfääris. Kui su emb-kumb pool asub juhtima, võid end tunda häiritult, rahutu või ebakindlana. Su tugevus peitub loomingulises eneseväljenduses ja heas suhtlemisoskuses. Sulle meeldib rääkida oma ideedest ja tunnetest, julgustades ka teisi neid jagama. Oskad suurepäraselt raha teha ning tead enamiku toodete ja teenuste väärtust. Nii äris, ametites kui ka kunstide vallas tead täpselt, mida inimesed ostaksid ja kui palju nad oleksid valmis maksma.
Lähisuhetes oled armastav partner. Läbinägeliku ja hoolitsevana soovid oma lähedastele kõige paremat. Sellegipoolest ei ole sa nõus loobuma armastuse nimel seltsist. Vaimse kontaktita võid kergesti tüdineda ja kaotada huvi.

Kusjuures ma ei tea, kuidas midagi kommenteerida. Nii palju siiski tean, et minu kirjutamishuvi, luuletused, mõned romaanid, on tulnud siis eelkõige seetõttu, et mu sünnikuupäevaks on 21. juuli? Huvitav :hmm: Kirjanikuks ja luuletajaks sooviksin küll saada. Juba kooliajast. Mis aga kind veel üllatas, oli, et 21. juulil sündinutele ei vasta meediahuvi. Minul on selle vastu väga suur huvi. Lausa nii suur, et sooviks ise mõnd saadet juhtida. Suhtlemisoskuse kohapealt ei oska olla poolt ega vastu. Jään neutraalseks, kuna ma ei tea, kui hea suhtleja ma olen. Ise olen ikka arvanud, et halb suhtleja, kuid on inimesi, kes on väitnud vastupidi. Seetõttu jätan selle iga inimese, kes mind tunneb ja teab, endi otsustada. Olen ma väga häää suhtleja või siis nii sitt suhtleja, et paljud ei soovi suhelda.
Teha raha ma ei oska. Kui oskaksin, elaksin ammu lossis, mis oleks suurem kui Buckinghami palee, oleksin rikkam kui Bill Gates või Carlos Slim Helú, oleksin ilusam kui Brad Pitt ja mu abikaasa oleks Sandra Bullock või Jennifer Aniston. Mul oleks autosid, eralennukeid ja paate rohkem kui kolmel suvalisel Hollywoodi staaril kokku. Naisi oleks jalaga segada (neid oleks tõenäoliselt rohkem kui raha :D ). Ja ma saaksin osaleda mistahes arvus filmides, telesarjades. Ja pakutakse ehk isegi tööd televisioonis saatejuhina “Kõige naljakamates koduvideodes” või mõnes sellises saates, mis on veidi seotud muusika, huumori (meelelahutus) ja/või elustiiliiga. Ohoo! Äkki pakutakse saatejuhirolli “Eesti Otsib Superstaari” saatesse!? Selle võtaksin isegi vaesena vastu! Kas mulle ideedest just meeldib rääkida, kes teab. Jah, võib-olla tõesti, kuid oleneb ideedest. Tunnete jagamise kohapealt ei oskagi kommenteerida. Oleneb, mis tundeid autor silmas on pidanud. Kui tõlgendasin viimast lauset enda jaoks õieti, siis on see lause täppis: kui kahe inimese (mõtlen siiski mees+naine) vahel ei ole vaimset kontakti, lähedust, siis tüdinen tõesti kergelt ja kaotan kiiresti huvi, mis aga ei tähenda, et mulle inimesega suhelda ei meeldiks. Veel? Enam ei oska millegi kohta arvamust avaldada. Ei oska midagi tagasilükata ega millegagi päri olla.

Kellel aga tekkis huvi uurida enda sünnikuupäeva saladust ja saada teada, missugune oleks sinu elukäik sündinud tähtkujus, siis raamatu nimi, millest on võetud ka tsiteeritud artiklid Vähi tähtkuju ja 21. juuli kohta, on “Sünnikuupäeva saladused”, mille autoriks on Phyllis Vega.
Eestikeelne tõlge Marika Lever ja Elle-Mari Talivee, kirjastus Ersen 2007.

Jagage postitust

Kommenteeri